Suoraan sisältöön

Julkaistu 18.11.2021

Maakunnan parhaat 2021 on valittu

Vuoden 2021 Etelä-Savon maakunnan parhaat -palkinnon voittajat on valittu. Palkinnot myönnettiin OiOi Collective Oy:lle ja yrittäjä Sami Kämpille, Sahanlahti Resortille ja Saimaa-ilmiö-tiimille. Vuoden D.O. Saimaa -yrityksenä palkittiin Putkisalon kartano.

Etelä-Savon maakuntaliitto palkitsee yhteishengen, identiteetin ja imagon rakentajia, jotka tuovat maakuntaa esille positiivisessa mielessä. Tänä vuonna painotettiin toiminnan ja yhteistyöverkostojen laaja-alaisuutta sekä kansainvälisyyttä. Tänä vuonna palkittiin ensimmäistä kertaa myös vuoden D.O. Saimaa -yritys. Palkinnon saajat valittiin nyt 11. kerran. 

Yleisö sai jättää ehdotuksiaan palkinnon saajaksi maakuntaliiton verkkosivulla www.esavo.fi loka-marraskuussa. 

Palkintoraadin perustelut Etelä-Savon parhaat 2021 -valinnoille:

OiOi Collective Oy ja Sami Kämppi

Digitaalisen teknologian yritys OiOi Collective Oy on tehnyt monialaista yhteistyötä linkittäen digitaalisuuden hyvinvointipalveluihin, luontoelämyksiin, immersiivisiin tiloihin sekä taiteeseen. Positiivisella asenteellaan toimiva yrityksen keulakuva ja yrittäjä Sami Kämppi on esimerkki innovatiivisesta ja innostavasta kehittäjästä, joita Etelä-Savon vetovoima kaipaa. Digitaaliset palvelut tulevat olemaan tulevaisuudessa entistä suuremmassa roolissa ja on hienoa, että Mikkelistä löytyy kansainvälisen tason osaamista.

Sahanlahti Resort

Sahanlahden nousu nykyiseen loistoon ja suosioonsa on palkitsemisen arvoinen menestystarina. Isäntäpari Jaana ja Janne Kuivalainen on saanut paikan uuteen kukoistukseen kehittäen toimintaa innovatiivisesti, määrätietoisesti ja laaja-alaisessa yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Sahanlahti on kasvattanut Puumalan, Etelä-Savon ja Saimaan vetovoimaa ainutlaatuisena matkailukohteena ja on myös kansainvälisten asiakkaiden suosiossa.

Sahanlahden artesaaniravintolat tarjoavat lähialueen herkkuja. Sahanlahti on esimerkillinen yhteistyökumppani alueen D.O. Saimaa -tuottajille ja alueemme ruokamatkailun ehdotonta parhaimmistoa.

Saimaa-ilmiö tiimi

Saimaa-ilmiöksi kutsuttu prosessi Euroopan kulttuuripääkaupunki -nimityksen saamiseksi Savonlinnaan ja Itä-Suomeen vuodelle 2026 on vuoden 2021 Etelä-Savon parhaimmistoa. Vaikka nimitystä ei saatu, on Saimaa-ilmiön takana työskennellyt tiimi projektijohtaja Sari Kaasisen johdolla tehnyt erinomaista työtä alueen elinvoiman, pitovoiman ja lumovoiman hyväksi.
Saimaailmiöläiset ovat esimerkillisesti ja ennakkoluulottomasti edistäneet toimijoiden yhteistyötä sekä puhuneet taiteesta ja kulttuurista painokkaasti osana maakunnan elinvoimaisuutta. Tiimin työllä on ollut suuri merkitys Savonlinnan ja laajemmin Saimaan näkyvyyden ja mainekuvan kannalta. 

Vuoden 2021 D.O. Saimaa -yritys

Putkisalon kartano

Kerisalon saaressa Rantasalmella sijaitseva Putkisalon kartano on esimerkillinen D.O. Saimaa -tuottaja ja yritys. Putkisalossa panostetaan eläinten hyvinvointiin sekä vastuulliseen, laadukkaaseen ja eettiseen lihantuotantoon.

Putkisalon yrittäjät Susanna Nuutinen ja Mikael Westerstråhle ovat esimerkillisen aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti kehittäneet omaa D.O. Saimaa -tuotettaan. Heidän tuottamansa laadukas lampaanliha on muuntunut jalosteiksi ja palvelutuotteiksi, kuten D.O. Saimaa -illallisiksi ja lounaiksi. Lisäksi he ovat kunnioitettavasti tehneet töitä D.O. Saimaa -verkoston vahvistamiseksi ja olleet kiitettävän aktiivisia yhteistyökumppaneita muille D.O. Saimaa -tuottajille ja ravintolaverkostolle.

Lisätietoa Etelä-Savon parhaat -palkinnosta täältä.
 

Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Heli Gynther, puh. 040 773 7285.