Suoraan sisältöön

Julkaistu 29.04.2020

Maakuntaliitto mukana digitukiviikolla

Vapun jälkeen käynnistyy digitukiviikko. Digitukea voi antaa ja saada etänä!

Koronaepidemia on vienyt meidät tietokoneittemme ja kännyköittemme ääreen todella nopeasti. Digitaidot ovat nyt lähes välttämättömiä. Ne ovat uusi kansalaistaito.

Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse osata itse. Voi hakea apua. Avuntarvitsijoita varten rakennetaan pysyvää tukiverkostoa Digituen alueellinen koordinointi Etelä-Savossa nimisessä kehittämishankkeessa. Hanketta vetää Etelä-Savon maakuntaliitto.

Nyt on aika miettiä, voisitko auttaa läheistäsi, joka ei osaa käyttää kännykkää tai tietokonetta yhteydenpitoon tai asioittensa hoitamiseen. Viikolla 19 (4.–8.5.2020) käynnistyy valtakunnallinen Digitukiviikko, jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisia auttamaan toisiaan digiloikan tekemisessä.

- Digituki on tärkeämpää kuin koskaan. Kannustamme yrityksiä ja yhteisöjä tarttumaan haasteeseen ja tukemaan avun tarvitsijoita. Voit vaikka auttaa läheistäsi soittamaan videopuhelun, sanoo Etelä-Savon digitukihankkeen projektipäällikkö Jussi Linnala. 

Mukaan haastetaan kaiken tasoiset digiosaajat, organisaatiot, järjestöt ja yhdistykset.

Yksityishenkilöt voivat osallistua digitukiviikkoon näin:

  • Osallistu keskusteluun Facebook-tapahtuma sivulla ja jaa omia vinkkejä digiarjen helpottamiseksi
  • Lisää sosiaalisen median profiilikuvaan Digitukiviikon kampanjatunnus ( https://www.facebook.com/profilepicframes hae "digitukiviikko")
  • Jaa digitukivinkkisi ja -hetkesi tunnisteilla #digistilähellä #digituki
  • Kysy läheiseltäsi, mikä etäpalveluiden käytössä on ollut vaikeaa ja auta heitä, jos osaat
  • Auta läheistäsi esimerkiksi kauppakassipalvelun, ruoan tilaamisen tai e-lehden lukemisen kanssa
  • Auta läheistäsi soittamaan videopuhelu
  • Vinkkaa etänä järjestettävästä digituesta tai vaikkapa yhteisestä kokkaus- tai jumppalivestä!

Jos haluat lisätietoja Etelä-Savon digituen alueellisen koordinaation kehittämishankkeesta ja tähän mennessä mukaan tulleista paikallisista toimijoista, ota yhteys: Projektipäällikkö Jussi Linnala@esavo.fi,
p. 040 037 3329

Digitukiviikkoa vietetään viikolla 19 (4.–8.5.2020). Sen aikana jokainen kansalainen, järjestö tai yritys voi auttaa korona-arjen eristämiä ihmisiä oman kykynsä mukaan.