Suoraan sisältöön

Julkaistu 01.02.2023

Miten Itä-Suomi sopeutuu ilmastonmuutokseen? - Itä-Suomen ilmastokonferenssi Savonlinnassa

Miksi vihreä siirtymä koskettaa meitä kaikkia? Millaisia ratkaisuja ja mahdollisuuksia Etelä-Savon kunnilla on vihreän siirtymän vauhdittamiseen? Kuinka sopeudumme muuttuvaan ilmastoon?

Itä-Suomen ilmastokonferenssi tarjoaa ajankohtaisen ja monipuolisen katsauksen kuntien ja alueiden ilmastotyöhön keskiviikkona 15.2.2023 Savonlinnassa.

Ilmastokonferenssi järjestetään kello 9.30 alkaen House of Olafissa (Asemantie 19, Savonlinna). 

Ilmastonmuutos ja vihreä siirtymä koskettavat meitä kaikkia

Konferenssin ohjelmassa on ilmastotutkija Tero Mustosen (Itä-Suomen yliopisto) puheenvuoro Itä-Suomen sopeutumisesta ilmastonmuutokseen. Suomen ympäristökeskus SYKE kertoo kuntien ilmastosuunnitelmista ja päästölaskennan työkaluista.
Lisäksi käsitellään vihreää siirtymää, vetytaloutta ja ilmastotyön rahoitusmahdollisuuksia. Päivän päättää paneelikeskustelu maankäyttösektorin ilmastovaikutuksista.
Tilaisuuden ohjelma on tämän linkin takana.
Tilaisuuteen on mahdollista ilmoittautua mukaan 7.2. saakka.
Linkki ilmoittautumiseen.

Ilmastokonferenssi on kolmen maakunnan, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan, yhteinen ponnistus, jolla halutaan tukea ja kannustaa kuntia ilmastotyön toteuttamisessa. Tilaisuus on avoin kaikille.

Ilmastokonferenssi on osa kaikissa kolmessa maakunnassa meneillään olevaa alueellista ilmastohanketta. Etelä-Savon maakuntaliiton hallinnoima alueellinen hanke on Ilmastotyön tukeminen Etelä-Savon kunnissa (https://www.esavo.fi/ilmastotyo). Hanketta rahoittaa ympäristöministeriö sekä Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungit.

Kuntia autetaan ilmastotoimissa Etelä-Savossa

Ympäristöpäällikkö Sanna Poutamo Etelä-Savon maakuntaliitosta kertoo, että ilmastotyö ja uudet ilmastotoimet ovat lähteneet hyvin liikkeelle Etelä-Savon kunnissa.
- Kuntia on tuettu ja sparrattu ilmastoasioissa hankkeemme kautta. Maakuntaliiton ilmastokoordinaattori on auttanut kuntia ilmastosuunnitelmien laadinnassa, järjestänyt ilmastoaiheisia tilaisuuksia sekä antanut rahoitusneuvontaa.
Ilmastotyön tukeminen Etelä-Savon kunnissa -hankkeen tavoitteena oli saada uusia kuntia Hinku-verkostoon Etelä-Savosta, ja Sulkava ja Pieksämäki ovat nyt mukana.
Nykyisen hankkeen päättyessä uutta EU-rahoitteista hanketta jo suunnitellaan kuntien ilmastotyön tueksi.

Lisätiedot:

Sanna Poutamo, Etelä-Savon maakuntaliitto
sanna.poutamo@esavo.fi  puh. 040 724 9618