Suoraan sisältöön

Julkaistu 24.05.2024

Neljä suosittua somevaikuttajaa lähtevät Etelä-Savon kyläseikkailulle

Suomen Kylät ry, Etelä-Savon maakuntaliitto ja Etelä-Savon seitsemän kuntaa tuovat kyläkierrokselle neljä suosittua somevaikuttajaa.

#VaikuttajaKylässä-opintoretken toinen tuotantokausi toteutetaan Etelä-Savossa ke 29.5. - pe 31.5. Kyläkierros tehdään Mäntyharjun, Hirvensalmen, Mikkelin, Sulkavan, Juvan, Savonlinnan ja Puumalan kuntien kylissä. Vaikuttajat vierailevat esimerkiksi kyläkoulussa, kylän lettukesteissä, kylämatkailun yrityksissä, luomutilalla ja tapaamassa kylätaloilla kylävaikuttajia.

- Vuonna 2023 lanseerasimme kokeiluun VaikuttajaKylässä-konseptin, jossa suosittuja julkkiksia ja somevaikuttajia viedään maaseudun kyliin, kylätaloille ja maaseudun piilotettuihin helmiin. Tämä suuren näkyvyyden kampanja tavoitti viimeksi eteläpohjalaisilla lakeuksilla yli 400 000 suomalaista. Nuoria ja kaupunkilaisia kiinnostaa valtavasti seurata somevaikuttajien yhteisöllistä kesäistä seikkailua eteläsavolaisissa kylissä, toteaa Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto.

Tänä vuonna Etelä-Savon kyläseikkailuun valitut some-vaikuttajat ovat Äidinpuheenvuoro-tilillä tunnettu somevaikuttaja ja kirjailija Inari Fernandez, somevaikuttaja ja nuoriso-ohjaaja Tinna Pehkonen, urheileva voimamies ja somevaikuttaja Severi Allonen ja some- ja matkavaikuttaja Jasmin Ngo. Somevaikuttajilla on yhteensä satoja tuhansia seuraajia sosiaalisen median kanavissaan.

Etelä-Savon maakuntaliitto iloitsee somevaikuttajien kyläkierroksesta maakunnassa. Sosiaalisen median kautta vaikuttajien kokemukset ja elämykset ovat kaikkien seurattavissa.

- Mehän jo toki itse tiedämme, että Etelä-Savossa on upeita paikkoja kylien kätköissä. On hienoa, että nyt saamme avata maakuntamme kylien erinomaisuutta ja kylähelmiä joukolle somevaikuttajia.
Kylistämme, kyläaktiiveista ja elinvoiman edistäjistä kelpaa olla ylpeä, sanoo Etelä-Savon maakuntaliiton viestintäpäällikkö Heidi Miettinen.

Lisätietoja:

Aleksi Koivisto, toiminnanjohtaja, Suomen Kylät ry
puh. 040 5091365