Suoraan sisältöön

Julkaistu 13.11.2020

Oravi on vuoden kylä 2020

Etelä-Savon maakuntahallitus nimesi Järvi-Suomen kylät ry:n esityksestä Etelä-Savon vuoden kyläksi 2020 Oravin kylän Savonlinnasta.

Etelä-Savon maakuntahallitus nimesi Järvi-Suomen kylät ry:n esityksestä Etelä-Savon vuoden kyläksi 2020 Oravin kylän Savonlinnasta.

Oravin kylä sijaitsee kahden kansallispuiston välissä. Kylä on hyödyntänyt toiminnassaan luontomatkailua ja tarjoaa matkailijoille monipuolisia palveluja sekä elämyksiä. Kylällä toimii seitsemän eri yhdistystä ja yhteistyö niiden sekä yrittäjien kesken on vilkasta. Kylän tiedottamiseen on panostettu rakentamalla Oravin kylän verkkosivusto, jolta löytyy kattavasti tietoa kylän palveluista, historiasta ja kehityshankkeista. Oravin kylää on kehitetty määrätietoisesti asukkaat ja matkailijat huomioiden.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen luovutti onnittelukukat ja kunniakirjan Oravin kyläyhdistykselle.

Oravi on päässyt toisena suomalaisena kylänä mukaan European Charming Villages -hankkeeseen, joka nostaa Euroopan maaseudulla piilossa olevia helmiä. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Euroopan matkailualan kilpailukykyä ja edistää Euroopan imagoa maailmanlaajuisena turistikohteena. 

Koronatilanne ei sallinut järjestää kyläjuhlia, jonne kaikki olisi kutsuttu. Oravin kyläyhdistyksen puheenjohtaja Saku Sallinen lupaili, että nimitystä juhlitaan koko kylän voimin, kunhan tilanne sen sallii.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Taina Saahko, p. 040 632 6132