Suoraan sisältöön

Julkaistu 30.11.2022

Päämajasymposium siirtyy elokuun alkuun - ensi kesän Symposium järjestetään 4.8.2023

Päämajasymposium siirtyy perinteisestä ajankohdastaan heinäkuun alusta elokuun alkuun. Symposium järjestetään Mikkelissä perjantaina 4.8.2023.

Päämajasymposium on jo vuosien ajan järjestetty samanaikaisesti Mikkelin Musiikkijuhlien kanssa. Painavaa ja ajankohtaista asiaa sisältävän Symposiumin kuulijoille ja keskustelijoille on haluttu antaa mahdollisuus nauttia korkeatasoisesta kulttuuritapahtumasta Mikkelin kesässä.

Mikkelin Musiikkijuhlat on siirtynyt pidettäväksi heinä-elokuun vaihteeseen, ensi kesänä tapahtuma järjestetään 28.7.-5.8. Musiikkijuhlat on solminut nelivuotisen yhteistyösopimuksen Lontoon Philharmonia -orkesterin kanssa. Ensi kesänä Musiikkijuhlien teemana on Licence to Love - jokaisella on lupa rakastaa.
Finland Festivals on nimennyt Mikkelin Musiikkijuhlat Vuoden festivaaliksi 2023.

Päämajasymposiumin jälkeen perjantaina 4.8. illan konsertin johtaa Philharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, konsertin solistina on pianisti Yulianna Avdeeva.

Katse länteen ja kulttuuriyhteistyöhön

Päämajasymposium katsoo nyt Mikkelin Musiikkijuhlien tavoin yhä vahvemmin länteen.

- Musiikkijuhlat on Päämajaymposiumin tärkeä kumppani ja olemme iloisia, että saamme osaksi Symposiumia jälleen korkeatasoisen konsertin, sanoo Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen.

Päämajasymposium järjestetään konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa päivätapahtumana ja se on kaikille avoin ja maksuton. Symposium järjestetään nyt jo 14. kertaa.

Perinteisesti Symposium on koonnut päämajakaupunki Mikkeliin maan johtavia asiantuntijoita ja poliitikkoja keskustelemaan ajankohtaisista turvallisuuteen, talouteen ja politiikkaan liittyvistä teemoista. Tapahtuman ajankohtainen pääteema ensi kesänä on turvallisuus.

Symposiumin järjestävät Etelä-Savon maakuntaliitto ja Mikkelin kaupunki yhteistyössä Länsi-Savon, Yleisradion, Mikkelin Musiikkijuhlien sekä Sodan ja rauhan keskus Muistin kanssa.

Lisätietoja:

Pentti Mäkinen
Maakuntajohtaja
P. 050 500 2584
pentti.makinen(at)esavo.fi

Heidi Miettinen
Viestintäpäällikkö
P. 040 624 0624
heidi.miettinen(at)esavo.fi