Suoraan sisältöön

Julkaistu 17.11.2020

Saimaa kaikille, toreilla tavataan!

Saimaa-ilmiö 2026:n valoa hehkuva kontti rantautuu Saimaa-ilmiön viiteen keskuskaupunkiin marras-tammikuun aikana.

Kiertue alkaa Joensuun joulutorilta maanantaina 23.11. tarjoten tapaamisia ja puhetta kulttuurista läpi viikon.  Sen jälkeen matkaamme Kuopioon (vko 49), saavumme Mikkeliin (vko 50) ja jouluisissa merkeissä tulemme Lappeenrantaan (vko 51). Tammikuussa Saimaa-ilmiön kiertue huipentuu Savonlinnaan, ja se näkyy ja kuuluu myös pääkaupunkiseudulla.

Tempaus on osa Savonlinnan ja samalla koko Saimaan alueen hakua Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026.  

Kontin ohjelman punaisena lankana toimii tuleva yhteinen kulttuuristrategia, jossa teemoina ovat muun muassa kaupunki alustana, tunnistaminen ja tunnustaminen ja uusi yhteistyö sekä itäsuomalaiset verkostot. Näiden teemojen ympärille ja innoittamina osallistetaan vierailijoita ja jututetaan päiväkahvien äärellä kaupunkimme päättäviä tahoja, matkailupuolen ja hyvinvointipalveluiden toimijoita, somekasvoja, järjestökentän väkeä ja esittävän taiteen toimijoita. Kontti tarjoaa myös esityksiä, maistiaisia taidetarjonnasta ja kannanottoja.

Mikkelin kiertueviikkoa vietetään 7.-13.12. ja suunnitteilla oleva Mikkelin kulttuurin unelmavuosi 2022 on keskeinen aihe keskusteluissa. Sen lisäksi kontissa nähdään taidekokonaisuuksia sekä ideoidaan muun muassa mökkiläisten kanssa yhteistyön mahdollisuuksia.

Tervetuloa mukaan — Saimaan vuosikymmen alkaa tässä ja nyt!

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Jonna Ekroos, p. 050 471 8826, jonna.ekroos (at) savonlinna.fi