Suoraan sisältöön

Julkaistu 22.03.2022

Saimaan ruokamatkailun koordinaatiohankkeen vetäjät on valittu

Etelä-Savon maakuntaliitossa alkaa Saimaan ruoka- ja kulttuurialan näkyvyyttä lisäävä hanke, jossa valmistellaan ruokapääkaupunkivuotta 2024 Saimaan alueelle.

European Region of Gastronomy Saimaa Management Project 2022-2023 -hanke alkaa 1.4. ja kestää vuoden 2023 loppuun.

Hankkeessa luodaan Saimaan alueelle tiivis yhteistyöverkosto ruokamatkailun ja kulttuurin ympärille. Tämä luo kansainvälistä näkyvyyttä, osaamista ja kontakteja alueelle. 

Koordinaatiohankkeen hankejohtajaksi on valittu musiikin tohtori Sari Kaasinen ja hankeasiantuntijaksi sisustusarkkitehti, muotoilija Anu-Anette Varho. He olivat luotsaamassa Saimaa-ilmiö 2026 - Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihanketta vuosina 2019-2021 ja jatkavat nyt ruokamatkailun kehittämisen parissa maakuntaliitossa.
Uusi tiimi aloittaa työnsä 1.4.2022.

Alkavan hankkeen tarkoituksena on lisätä Saimaan ruokamatkailun tunnettuutta ja ruokaan liittyvää palvelutarjontaa. Projektitiimi muun muassa pilotoi uutta ruoka- ja kulttuurimatkailureittiä Itä-Suomessa. 

Syksyllä 2022 selviää, saako Saimaan alue European Region of Gastronomy -tittelin vuodelle 2024. Lisätietoa hakemuksesta täällä.

Hakukirja European Region of Gastronomy -kisassa on jätetty helmikuussa arviointiryhmälle. Hakukirjaan voi tutustua täällä.

Lisätietoja:

Merja Olenius
Kehittämisjohtaja, Etelä-Savon maakuntaliitto
P. 040 629 7210