Suoraan sisältöön

Julkaistu 21.04.2021

Tule luomaan kanssamme kulttuurin suuntaa

Etelä-Savon maakuntaliitto järjestää kevätkesällä 2021 neljä Etelä-Savon kulttuurin suunta -työpajaa.

Ensimmäisenä Majakka kutsuu meitä katsomaan kauas vuoteen 2050 ja kuvittelemaan kulttuurille ja taiteelle sellaisen tulevaisuuden, jonka haluamme elää todeksi. Virta-työpajassa kulttuuri näyttäytyy elinvoimatekijänä ja Satama-pajassa keskiössä on kuntalaisten kulttuurihyvinvointi. Viimeisessä Ankkuri-työpajassa kytkemme keskusteluita yhteen ja kiinnitämme ne Etelä-Savon kulttuurin tulevaisuuskartalle.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan, vaikuttamaan ja verkostoitumaan!

Majakka

Etelä-Savon kulttuurin tulevaisuuspaja 11.5. klo 17–19

Miltä näyttää Etelä-Savon kulttuurin tulevaisuus vuonna 2050? Tule kanssamme katsomaan kauas ja valaisemaan eteläsavolaisen taiteen ja kulttuurin tulevaisuutta!

Työpajassa rakennetaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia Sitran Tulevaisuustaajuus-menetelmiä hyödyntäen. Tulevaisuustaajuus virittää osallistujat pohtimaan tulevaisuutta, joka on kuvittelemisen ja tavoittelemisen arvoinen. Lisäksi menetelmä haastaa tunnistamaan keinoja muuttaa huominen toivotunlaiseksi. Työpajaan osallistuminen ei edellytä mitään ennakko-osaamista. 

Tulevaisuuspajan toteuttavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliiton AKKU Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa sekä E=mc2  Nuorten osallisuudesta energiaa Etelä-Savoon -hankkeet.

Ilmoittaudu työpajaan viimeistään 9.5.2021. 

Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä, ilmoittautuessasi mukaan saat osallistumislinkin. 

Kulttuurista virtaa

Etelä-Savon kärkipainotukset 18.5. klo 9-11:30

Kulttuurisesti vireään maakuntaan virtaavat niin asukkaat, matkailijat kuin eurotkin. Taide ja kulttuuri ovat siis mitä suurimmassa määrin elinvoimatekijöitä.

Tule mukaan valmistelemaan työn alla olevia Etelä-Savon maakuntaohjelmaa sekä älykkään erikoistumisen strategiaa. Millaisilla kärjillä kulttuuri otetaan mukaan näihin tulevien vuosien kehittämistyötä ohjaaviin asiakirjoihin siten, että ne mahdollistavat pitkäjänteisen ja alueen erityispiirteitä huomioivan kulttuuri- ja taidekentän kehittämisen?

Työpajan toteuttaa Etelä-Savon maakuntaliitto ja sen koordinoimat AKKU - Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa sekä Etelä-Savon Elinkeinot murroksessa -hankkeet.

Ilmoittaudu työpajaan viimeistään 14.5.2021. 

Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä, ilmoittautuessasi mukaan saat osallistumislinkin. 

Satama

Kulttuuri Etelä-Savon kuntien hyvinvointitekijänä 1.6. klo 13-16

Etelä-Savon 12 kuntaa ovat maakunnan asukkaiden kotisatamia. Kunnat tuottavat taiteen ja kulttuurin lähi- ja peruspalveluja yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Tässä työpajassa keskitytään kuntien hyvinvointisuunnitelmiin sekä niitä kokoavaan alueelliseen hyvinvointisuunnitelmaan. Tule mukaan keskustelemaan, millä tavoin taide ja kulttuuri kannattaa huomioida hyvinvointisuunnitelmissa, jotta asiakirjat ohjaavat resursoimaan asukkaiden kulttuurisen osallisuuden ja yhteisöllisyyden tukemiseen!

Työpajan järjestää Etelä-Savon kulttuurihyvinvointiverkosto Taikuhyve yhdessä AKKU - Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hankkeen kanssa.

Ilmoittaudu työpajaan viimeistään 28.5.2021.

Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä, ilmoittautuessasi mukaan saat osallistumislinkin. 

Ankkuri 

Kulttuurin tulevaisuuskartta 15.6. klo 9–12

Työpajasarja päättyy kulttuuristrategiapajaan, jossa kokoamme yhteen aiempien pajakeskusteluiden tärkeintä antia. Tule mukaan keskustelemaan ja päättämään siitä, mitkä asiat haluamme yhdessä ankkuroida Etelä-Savon kulttuurin tulevaisuuden kartalle!

Työpajan järjestävät yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliiton AKKU - Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa sekä Esavo ennakoi 360 ° -hankkeet.

Ilmoittaudu työpajaan viimeistään 10.6.2021.

Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä, ilmoittautuessasi mukaan saat osallistumislinkin.