Suoraan sisältöön
Kuvassa sähkömuuntamot.

Julkaistu 19.02.2024

Valtion osoitettava 75 miljoonaa euroa Itä-Suomen hankkeisiin vihreiden investointien potista

Itä-Suomessa on vireillä lukuisia vihreitä yritysinvestointeja, jotka tuovat kasvua, elinvoimaa ja uusia työpaikkoja. Osa hankkeista on jo rakenteilla, osa odottaa muun muassa kantaverkkoon liittyviä ratkaisuja

Työ- ja elinkeinoministeriö on varannut vihreisiin investointeihin 400 miljoonan määrärahan valtion talousarvioon. Tämä on suoraa rahoitusta elinkeinopoliittisiin hankkeisiin. On mahdollista, että rahoituksesta huolehtivat Business Finland ja ELY-keskukset ja että rahoitus painottuu erittäin vahvasti Etelä- ja Länsi-Suomeen.

Nykyisessä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa on tärkeää, että hallitus huomioi ja turvaa Itä-Suomen kehittämisen edellytykset. Itä-Suomen neuvottelukunta edellyttää, että Itä-Suomen vihreiden investointien vauhdittamiseksi työ- ja elinkeinoministeriön määrärahasta osoitetaan 75 miljoonaa korvamerkittynä Itä-Suomen hankkeisiin.

Tällä tärkeällä konkreettisella teolla hallitus voi vauhdittaa hallitusohjelman mukaista itäisen Suomen kasvua, mikä edistää myös koko maan menestystä. Rahoitus voidaan ohjata Itä-Suomeen joko Business Finlandin tai ELY-keskusten kautta.

Joensuussa 19.2.2024,

ITÄ-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA

Markus Hirvonen
maakuntajohtaja, Pohjois-Karjala
Itä-Suomen neuvottelukunnan puheenjohtajamaakunta 2024

Pentti Mäkinen
maakuntajohtaja, Etelä-Savo

Satu Sikanen
maakuntajohtaja, Etelä-Karjala

Riikka Pirkkalainen
maakuntajohtaja, Kainuu

Tytti Määttä
maakuntajohtaja, Pohjois-Savo

Lisätiedot: Markus Hirvonen, p.050 357 7739, markus.hirvonen@pohjois-karjala.fi

(Kuva: Sami Tolvanen, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto)