Suoraan sisältöön

Julkaistu 05.10.2021

Vetehiset - Eteläsavolaiset järvikulttuurifestivaalit tulossa marraskuussa

Uusi maakunnallinen tapahtuma Vetehiset - Eteläsavolaiset järvikulttuurifestivaalit alkaa Etelä-Savossa marraskuussa. Vetehiset-festivaali on tarkoitettu jokaiselle eteläsavolaiselle, ja se tuo kulttuurielämyksiä lähemmäs eteläsavolaisten arkea, myös ennen näkemättömiin paikkoihin.

Verkostomuotoisesti toteutettavan ympärivuotisen festivaalin ensimmäinen osa Syys-Vetehiset järjestetään 1.-6.11.2021.

Tapahtumia on kaikissa maakunnan 12 kunnassa sekä ajankohdalle ominaisesti verkossa. Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Etelä-Savon kuntien kulttuuritoimijat ja Etelä-Savon maakuntaliitto.

Festivaalin aikana tuoreet maakuntataiteilijat Sirkka Kosonen ja Mari Liimatainen tuovat kuntiin osallistavia musiikki-, tanssi- ja kuvataidepajoja, välillä yllättäviinkin paikkoihin kuten huoltoasemille ja kauppakeskuksiin. Lisäksi muun muassa Mikkelin kaupunginorkesteri konsertoi Vetehisiä säveliä -kiertueellaan seitsemässä eteläsavolaisessa kunnassa.

- Vetehisten tavoitteena on nostaa esiin ja uudistaa eteläsavolaista järvikulttuuria taiteen, kulttuurin ja yhdessä tekemisen keinoin. Ainutlaatuisella järviseudulla asuvilla eteläsavolaisilla on omanlaistaan kulttuuriperintöä. Näille tavoille, taidoille ja tarinoille osallistava festivaali antaa uudenlaisen areenan, kertoo kulttuurikoordinaattori Taru Tähti Etelä-Savon maakuntaliitosta.

Lisätietoja Vetehiset - Eteläsavolaiset järvikulttuurifestivaalit -tapahtuman verkkosivuilta.
Syys-Vetehisten ohjelma täydentyy lokakuun aikana.

Valotyöpajasta omien voimavarojen etsintään etätyöpajoissa

Festivaali kannustaa eteläsavolaisia itseilmaisuun ja omien järvikulttuurista ponnistavien voimavarojen vahvistamiseen näin syksyn pimeimpään aikaan. Syys-Vetehisten ohjelmassa muun muassa Elisa Hillgenin valotyöpaja haastaa kaikki halukkaat osallistumaan valolla leikkimiseen ja oman lähiympäristön valaisemiseen.

Virtaa vedestä - Järvi ja minä -kirjoitus- ja kuvahaaste herättelee nuoria ja opiskelijoita pohtimaan alueen järvikulttuurin ainutlaatuisuutta. Voimavarat työssä -etätyöpajoissa pääsee luovilla menetelmillä paneutumaan siihen, millaisia voimavaroja järviympäristön keskellä asuminen meille tarjoaa.

Virtaa vedestä - Minä ja järvi -haaste järjestetään yhdessä Etelä-Savon maakuntaliiton E=mc2 - Nuorten osallisuudesta energiaa Etelä-Savoon -hankkeen sekä International Mikkeli Dayn toimijoiden kanssa. Voimavarat työssä -etätyöpajat toteuttaa 3KSavon koordinoima Työhyvinvointia luovuudella -valmisteluhanke.  

Vetehiset -festivaalikokonaisuus toimii samalla Etelä-Savon kokoisena kokeilualustana, jonka puitteissa kuntien kulttuuritoimijat voivat kokeilla ja kehittää uudenlaisia yhdessä tekemisen tapoja ja toimintamalleja. Vetehiset on osa Etelä-Savon maakuntaliiton koordinoimaa AKKU - Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hanketta, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Voit seurata Vetehiset-festivaalia: Vetehiset - Eteläsavolaiset järvikulttuurifestivaalit | Facebook sekä @vetehiset_esavo -tunnuksella Instagramissa.

Lisätietoja AKKU- Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hankkeesta saat AKKU- Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa - Etelä-Savon Maakuntaliitto (esavo.fi)

Lisätietoja:

kulttuurikoordinaattori Taru Tähti
p. 040 665 7230, taru.tahti(a)esavo.fi

maakuntataiteilija Sirkka Kosonen
p. 040 652 3793, sirkka.kosonen(a)esavo.fi

maakuntataiteilija Mari Liimatainen
p. 040 652 2171, mari.liimatainen(a)esavo.fi

kehittämispäällikkö Heli Gynther
p. 040 773 7285, heli.gynther(a)esavo.fi