Suoraan sisältöön

Julkaistu 22.11.2022

Etelä-Savo sydämellä: Maakuntahallituksen 2. varapuheenjohtaja Eija Stenberg

Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo 2. varapuheenjohtaja Eija Stenberg (SDP).

1. Millainen eteläsavolainen olet? Missä asut, mitä teet ja mitä arvostat kotiseudussasi?

Asumme mieheni kanssa Savonlinnassa Punkaharjun Tuunaansaareen kaupunginosassa. Minulla on kaksi aikuista lasta ja kaksi lastenlasta, sekä lemmikkikissa nimeltä Iivo.

Loukkasin käteni työtapaturmassa 2011 ja olen ollut siitä saakka pois työelämästä. Harrastan vesijuoksua, kävelyä luonnossa ja kesäisin vietän aikaa kesämökillämme Kerimäen Valkeisniemessä. Lapsenlapset ovat minulle tärkeitä ja vietän heidän kanssaan paljon aikaa. Luottamustehtävät ovat harrastuksena. Haluan vaikuttaa omalta osaltani tulevaisuudessa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin koko Etelä-Savon osalta.

Kotiseutuni on erittäin kaunista ja vesistön ympäröimää. Toisella puolella on Puruvesi ja toisella Pihlajavesi. Ihmiset ovat ystävällisiä ja viihdyn hyvin seudulla.

2. Mihin asioihin maakunnassa erityisesti haluaisit vaikuttaa tehtäväsi kautta?

Maakunnassa tarvitaan yhteistyötä ja varsinkin elinvoimaisuuden edistämistä. Tulevaisuudessa on panostettava nuorten perheitten saamiseen Etelä-Savoon. Lasten osuus väestöstä on saatava kasvamaan, sillä väestö on tällä hetkellä osittain voimakkaasti vanhusvoittoinen. Toki kaikki ovat tervetulleita tänne asumaan. Etelä-Savoa tulee markkinoida asuinalueena, joka tarjoaa hyvää onnellista elämää. 
Luonto on meille tärkeä, joten haluan ettei tätä puhdasta vesistöistä aluetta saastuteta. Meidän on suojeltava luontoa ja ilmastoa hyvän tulevaisuuden takaamiseksi.     

3. Terveisesi eteläsavolaisille – ja muualle Suomeen?

Etelä-Savo on sydämellinen ja aurinkoinen maakunta. Tänne on turvallista muuttaa takaisin. Meillä on paljon puhdasta luontoa, harrastuksia, iloisia ja eloisia ihmisiä. Tervetuloa Etelä-Savoon asumaan, mökkeilemään ja vierailemaan turistina!

Eija Stenberg
Maakuntahallituksen 2. varapuheenjohtaja
Etelä-Savon maakuntaliitto