Suoraan sisältöön

Julkaistu 17.10.2023

Sirpa Lavikainen aloitti vt. hallintojohtajana

Sirpa Lavikaisen tehtäväkenttä maakuntaliitossa on monipuolinen ja laaja-alainen.

Hei,

olen Sirpa Lavikainen ja aloitin maakuntaliitossa vt. hallintojohtajana lokakuun alussa. Olen parhaillaan 7 kuukautta virkavapaalla Etelä-Savon ELY-keskuksesta, jossa toimin maksatus- ja tarkastuspalveluissa yksikön päällikkönä. Kun tällainen tilaisuus tuli kohdalleni, pidettiin ELY-keskuksessa hyvänä mahdollisuutta tutustua liiton toimintaan ja nähtiin tämä virkavapaa oppimisen paikkana koko organisaation näkökulmasta.

Tehtävääni vt. hallintojohtajana kuuluu hyvin monenlaisia asioita esimiestehtävistä ja hallinnon asioista kehittämisrahoituksen maksatusten ratkaisemiseen. ELYn ja maakuntaliiton hallinnot poikkeavat toisistaan merkittävästi siten, että ELY-maailmassa palvelut on keskitetty valtakunnalliseen KEHA-keskukseen ja maakuntaliitossa hallinto on omassa virastossa. Molemmissa ratkaisuissa on puolensa. Hallintojohtajan tehtävä on monipuolinen ja laaja-alainen.

Etelä-Savo on miellyttävä ja mielenkiintoinen maakunta. Erilaiset kunnat ja alueen historia tuovat vivahteikkuutta ja monipuolisuutta alueelle. Oma harrastus- ja työhistoriani kytkeytyy vahvasti monenlaiseen kehittämiseen ja myönteisellä lähtöasenteella voi saada yllättävän hyviä tuloksia. Kannatan ketteriä kokeiluja ja sitä periaatetta, että mikään idea ei ole huono. On hienoa olla mukana edistämässä Etelä-Savon elinvoimaa. Ensi tuntumalta maakuntaliitto vaikuttaa vallan mainiolta työyhteisöltä, jossa työskentelee osaavia ammattilaisia hyvässä hengessä.

Ole yhteydessä:

Sirpa Lavikainen
P. 040 509 4006
sirpa.lavikainen(at)esavo.fi