Suoraan sisältöön

Julkaistu 01.04.2021

Tekijät esiin - Ennakointiasiantuntija Hanna Kautiainen

Tekijät esiin juttusarjassa esittelemme maakuntaliiton työntekijöitä, joita kohtaat kun asioit kanssamme. Ennakointiasiantuntija Hanna Kautiainen ei kaipaa kristallipalloa muodostaessaan Etelä-Savon tulevaisuudenkuvaa.

Hei, olen Hanna Kautiainen. Työskentelen maakuntaliitossa ESR-rahoitteisessa Esavoennakoi 360° -hankkeessa Antti Rajalan työparina. Tehtäväni on koota laajaa tietopohjaa ja muodostaa ajantasaista tilanne- ja tulevaisuuskuvaa Etelä-Savon kehittämisen tueksi. Kiinnostuksen kohteita työssäni ovat globaalit toimintaympäristön muutokset, Etelä-Savon aluekehityksen indikaattorit (väestö, aluetalous ym.) sekä muuttuvat osaamistarpeet.

Ennakointityötä teemme Etelä-Savossa innokkaan ja osaavan verkoston voimin. Kenelläkään meistä ei ole kristallipalloa tulevaisuuteen, mutta yhdessä voimme olemassa olevaa tietoa hyödyntäen muodostaa erilaisia vaihtoehtoisia tulevaisuudenkuvia ja visioita, sekä niihin pohjautuen tehdä valintoja ja toimenpiteitä. Ennakointityön tuloksia hyödynnetäänkin mm. maakuntastrategia- ja suunnittelutyössä.


Kuka: Hanna Kautiainen, ennakointiasiantuntija

Työn sisältö: Alueen tilannekuva ja tulevaisuudennäkymät

Tausta: YTM, yhteiskuntapolitiikka

Parasta työssä: Laaja-alaisuus, vaihtelevuus ,sekä se, että varmasti oikeita vastauksia ei ole olemassa.

Harrastukset: Avantouinti ja pöytälaatikkopakinointi.

Ota yhteyttä:

Hanna Kautiainen
hanna.kautiainen@esavo.fi
puh. 044 770 0519

LinkedIn -profiiliin tästä