Suoraan sisältöön

Julkaistu 25.04.2022

Etelä-Savon kuntien laajakaistahankkeille haetaan toteuttajia

Etelä-Savon maakuntaliitto on avannut valtion tuen haettavaksi kiinteän laajakaistaverkon rakentamiselle Hirvensalmen ja Kangasniemen kunnissa.

Uusi laajakaistatukilaki ja sen nojalla annettu valtioneuvoston asetus laajakaistayhteyden vähimmäisnopeudesta tulivat voimaan 3.2.2022, samalla käynnistyi uusi laajakaistatukihanke. Tukea voi saada kiinteiden laajakaistayhteyksien rakentamiseen. Yhteyksien vähimmäisnopeus saapuvassa liikenteessä on 300 Mbit/s ja lähtevässä liikenteessä 100 Mbit/s. Tukea voidaan myöntää kotitalouksien vakinaisiin ja vapaa-ajan asuntoihin sekä yritysten sijaintipaikkoihin rakennettaviin kiinteisiin yhteyksiin.

Etelä-Savossa maakuntaliitto ja kunnat ovat yhteistyössä valmistelleet laajakaistahankkeita kiinteiden yhteyksien rakentamiseksi. Valmistelu on edennyt nyt vaiheeseen, jossa kunnat tekevät päätöksiä hankealueistaan, jonka jälkeen maakuntaliitto voi julistaa laajakaistahankkeeseen liittyvän valtiontuen julkisesti haettavaksi.

Hirvensalmella ja Kangasniemellä päätös hankealueista on tehty ja maakuntaliitto on avannut valtiontuen julkisesti haettavaksi näille alueille. Hakuaika näiden hankkeiden osalta päättyy 27.5.2022 kello 12.00.  

Asian valmistelu ja päätöksenteko etenee myös muissa kunnissa.
- On hienoa, että olemme saaneet valtion tuen haettavaksi jo kahden kunnan hankealueille. Odotamme myös muiden kuntien osalta päätöksiä hankealueesta kevään aikana ja avaamme hakuja myös näihin päätöksenteon tahdissa, toteaa yhteyspäällikkö Marko Tanttu Etelä-Savon maakuntaliitosta.

Maakuntaliitto julkaisee haut kotisivuillaan osoitteessa www.esavo.fi/laajakaistatukihaku
Hakuajan päätyttyä maakuntaliitto valitsee hankkeelle toteuttajan, joka toimittaa hankehakemuksen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille. Verkkojen rakentaminen tapahtuu useamman vuoden aikana ja verkkojen oltava käytössä kesään 2026 mennessä.

Lisätietoja:

yhteyspäällikkö Marko Tanttu
p. 040 770  0488, marko.tanttu(at)esavo.fi