Suoraan sisältöön

Julkaistu 20.05.2020

Eu-rahoitusta haettavana Etelä-Savon kehittämiseen

Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa tarjotaan rahoitusta nopeille elinvoimahankkeille, joilla vastataan korona – ja muihin äkillisiin rakennemuutostarpeisiin kunnissa.

Etelä-Savon maakuntaliitosta on haettavana EAKR-rahoitusta Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 -Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Rahoitushakemuksia voi jättää käsittelyyn EURA2014-järjestelmään jatkuvasti. Hakemuksia otetaan käsittelyyn viikoittain.

Hankkeiden toteutusaika voi olla korkeintaan kolme vuotta. Tämänhetkisen tiedon mukaan ohjelmakauden 2014-2020 hankkeita voi toteuttaa 31.8.2023 asti. Haun teemat ovat EAKR:n osalta samat kuin toukokuun teemahaussa. Haussa etsitään erityisesti Etelä-Savon maakuntaohjelman sekä älykkään erikoistumisen strategian mukaisia hankkeita, jotka vahvistavat maakunnan kehittämisen kärkiin VESI – METSÄ – RUOKA liittyviä arvoketjuja, yritysten toimintaedellytyksiä ja ihmisten hyvinvointia. Uusi hakuilmoitus julkaistaan Rakennerahastot Itä-Suomessa verkkosivulla lähiaikoina. Haulla vastataan myös kuntien korona- ja rakennemuutostarpeisiin 50 000-100 000 euron hankkeissa.

Toinen auki oleva haku on maakunnan omaehtoisen kehittämisen määrärahan haku. Haku on suunnattu pienempiin, alle 50 000 euron hankkeisiin. Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa haetaan nopeita elinvoimahankkeita, joissa vastataan korona - ja muihin äkillisiin rakennemuutostarpeisiin kunnissa.

Lisätietoa EAKR-hausta löytyy tästä

Maakunnan omaehtoisen kehittämisen määrärahan haku 

Lisätietoja: ohjelmapäällikkö Pirjo Paananen, p. 040 542 6140