Suoraan sisältöön

Julkaistu 21.10.2021

Kenelle sinä myöntäisit Etelä-Savon parhaat -palkinnon vuonna 2021?

Etelä-Savo etsii jälleen maakunnan parhaita yhteishengen, identiteetin tai imagon kohentajia. Oman ehdotuksensa palkinnon saajaksi voi jättää 4. marraskuuta saakka.

Etelä-Savon parhaat -palkinto on tunnustus toiminnasta, joka on merkittävällä tavalla kohentanut Etelä-Savon maakunnan yhteishenkeä, identiteettiä tai imagoa.

Palkinnon voi saada yritys, yhteisö tai henkilö, joka on osoittanut esimerkillistä yhteistyökykyä, innovatiivisuutta, tuloksellista toimintaa tai kehittymiskykyä. Palkinnon arvoinen voi olla myös merkittävä teko, innovatiivinen yritystoiminta tai huomattava menestyminen ja tunnettuus omalla alallaan.

Vuonna 2021 painotetaan palkittavien valinnassa toiminnan ja yhteistyöverkostojen laaja-alaisuutta sekä kansainvälisyyttä. Tänä vuonna palkitaan ensimmäistä kertaa myös vuoden D.O. Saimaa -yritys.
D.O. Saimaa -tuottajista, taitajista ja heidän yhteistyöyritysverkostostaan löytyy lisätietoa osoitteesta www.dosaimaa.fi

Ehdotuksensa Etelä-Savon parhaat -palkinnon 2021 saajaksi ja perustelut sille pääsee antamaan sähköisesti maakuntaliiton verkkosivuilla www.esavo.fi/parhaat ja linkistä https://link.webropol.com/s/ESparhaat2021   

Viimeinen ehdotusten jättöpäivä on 4. marraskuuta. Ehdotuksen voi jättää nimettömästi, mutta yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja. 

Ehdotuksia palkinnonsaajiksi voi tehdä kuka tahansa, mutta valinnan tekee raati. Palkintoraadin muodostavat Etelä-Savon ELY-keskuksen, Etelä-Savon kauppakamarin, Etelä-Savon Yrittäjien, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Etelä-Savon rahaston, taidetoimikunnan ja maakuntaliiton edustajat.

Etelä-Savon parhaat -palkinnot myöntää Etelä-Savon maakuntaliitto. Vuoden 2021 palkinnot jaetaan 18.11.2021 Kauppakeskus Stellan Tähtitorilla järjestettävässä Etelä-Savon Europe Direct -tiedotuspisteen avajaistilaisuudessa.

Yhteishengen, identiteetin ja imagon kohentajat esiin

Viime vuonna Etelä-Savon parhaina palkittiin ESSOTEn eli Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän koronatiimi, Pieksämäen kaupunki kulttuurihyvinvointityöstä sekä Vip Cruisen kapteeni Janne Leinonen.

Etelä-Savon parhaat -palkintoa on myönnetty vuodesta 2011 alkaen. Vuosien aikana palkinnon ovat saaneet Ilkka Seppä ja Sylvi Symposiumi, Savonlinnan taidelukio, SaimaaHoliday-yritysverkosto, jääpalloseura Kampparit, toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, lastenkulttuurivaikuttaja Mervi Riikonen, kirjailija Reijo Honkonen, toimittaja Kimmo Ohtonen, Etelä-Savon urheiluakatemia, aluejohtaja Heino Lipsanen, muotoilija Riikka Kaartilanmäki ja seppä Jarkko Kaartilanmäki, Big Wheels -tapahtuma ja sen tuottaja Heikki Skyttä, Pieksämäen kylät ry, Rantasalmen Puhallinorkesteri ry, kuvaaja Hamid Al-Sammarraee, Ilkka Arvola, Craft & Design Savonlinna -verkosto, Helena Skopa, Aino Ackte -työryhmä, matkailujohtaja Maisa Häkkinen, Mäntyharjun kunta, Hotelli Punkaharjun yrittäjä Saimi Hoyer, Puumalan kunta, DeSavo ry, Etelä-Savon vapaa-ajanasukkaat, muotoilija, yrittäjä Pauliina Rundgren sekä Järvisydämen yrittäjä Markus Heiskanen.

Lisätietoja:

kehittämispäällikkö Heli Gynther, puh. 040 773 7285