Suoraan sisältöön

Julkaistu 08.04.2021

Saimaa-ilmiön livelähetys 14.4.

Saimaa-ilmiö järjestää ke 14.4. klo 17-19 Olavinlinnasta livelähetyksen, jossa julkaistaan juuri valmistuneen hakukirjan slogan - kysymyksiä voi lähettää etukäteen!

Saimaa-ilmiö järjestää YouTube-kanavallaan livelähetyksen, jossa julkaistaan juuri valmistuneen hakukirjan slogan. Tapahtuma striimataan suorana Olavinlinnasta, ja sen juontajana on suurella journalistipalkinnolla palkittu ja yksi Saimaa-ilmiön sytyttäjistä Jani Halme.

”Hankkeessamme eletään jännittäviä aikoja. Viime lokakuusta asti olemme työstäneet 10-hengen tiimillä hakukirjaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026, ja kirja valmistui pääsiäisenä. Palautamme hakukirjan 23.4. Opetus- ja kulttuuriministeriöön ja sen jälkeen se avoimesti kaikkien luettavissa. Tässä vaiheessa halusimme kuitenkin kertoa kuulumiset sekä julkaista hakukirjamme sloganin ensimmäisenä väestöllemme,” hankejohtaja Sari Kaasinen kertoo.

Illan aikana kuullaan myös videotervehdyksiä myös itäsuomalaisilta taiteilijoilta, keskustellaan kulttuuripääkaupunkivuoden vaikutuksista sekä Saimaa-ilmiöön osallistumisesta esimerkiksi nuorten näkökulmasta. Ilta päättyy Joose Keskitalon musiikkiesitykseen. Tiimille voi lähettää myös ennakkoon kysymyksiä: info@saimaailmio2026.fi .

Vuonna 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungit nimetään Suomesta ja Slovakiasta. Suomesta titteliä hakee kolme kaupunkia: Savonlinna, Oulu ja Tampere. Voittaja valitaan 2.6.2021.

”Livelähetys-ilta käynnistää keväämme toden teolla. Kirjan palautuksen ja julkaisun lisäksi valmistelemme parhaillamme esittelyä eurooppalaiselle asiantuntijaraadille. Jo nyt voimme olla ylpeitä kaikesta siitä, mitä olemme yhdessä saaneet aikaan. Itäisen Suomen näkökulmasta Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku on käynnistänyt jotain suurta, joka tulee muuttamaan tulevaisuuttamme uudenlaiseen suuntaan.”