Suoraan sisältöön

Julkaistu 15.02.2022

Talvi-Vetehiset tarjoaa tekemistä talvilomakauteen

Syksyllä alkaneen, ympärivuotisen Vetehiset - Eteläsavolaiset järvikulttuurifestivaalit -tapahtumakokonaisuuden toinen osa Talvi-Vetehiset järjestetään 21.2.-6.3.2022.

Talvi-Vetehisillä on koronatilanteesta johtuen paljon digitaalista tarjontaa, lisäksi live-tapahtumia järjestetään useissa kunnissa tilanteen salliessa.

Talvi-Vetehiset-festivaalin tarjonta on suunnattu erityisesti lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Talvi-Vetehisten verkkosivuille on koottu monenlaista digitaalista lastenkulttuuritarjontaa, jota voidaan hyödyntää kouluissa ja päiväkodeissa sekä talvilomailevissa lapsiperheissä.

Festivaalin aikana maakuntataiteilijat Sirkka Kosonen ja Mari Liimatainen tuovat eteläsavolaista kulttuuriperintöä esiin muun muassa etäyhteyksillä järjestettävissä Ruvetkaamme runolle - Runolaulua Etelä-Savosta -työpajassa ja Kanteleen tuuletuspajassa sekä taiteenaloja yhdistävässä Maakuntataiteilija-livessä. Talvi-Vetehisten verkkosivuilta löytyy myös vinkkejä lumipeuhuihin kotipihoilla.

- Talvi-Vetehiset nostaa näkyviin sitä kaikkea digitaalista lastenkulttuuria, mitä verkosta jo löytyy sekä alueen omia digitaalisten kulttuuripalveluiden tuottajia. Toisaalta kannustamme ihmisiä uudenlaisiin kokeiluihin sen suhteen, mitä kaikkea lumesta ja jäästä voikaan tehdä, joko omalla porukalla tai tulemalla mukaan yhteisiin tapahtumiin, kertoo kulttuurikoordinaattori Taru Tähti Etelä-Savon maakuntaliitosta.

Talvi-Vetehisten päivittyvä ohjelmatarjonta löytyy verkosta:
Talvi2022 - Etelä-Savon Maakuntaliitto (esavo.fi)

Talvi-Vetehisillä digitarjontaa, improtreffejä ja silent disco -elämyksiä

Digitaalista lastenkulttuuria löytyy moneen lähtöön: Lasten kulttuurikeskus Vekkulan osallistavilla musiikkihetkillä Unelma ja Aarre-nukke seikkailevat pihaleikeissä ja talvisessa metsässä ja Mikkelin seutukirjaston striimatussa Lumi ja lumileikit - Säihkettä ja säpinää -kirjavinkkauksessa kuullaan kirjavinkkejä lapsille ja lapsiperheille. Talvi-Vetehisten verkkosivuille on koottu ohjeita monenlaisiin kotona tehtäviin luoviin puuhiin sekä Etelä-Savon museoiden digitaalisia materiaaleja. Lisäksi mm. MusicFairyTalesin Meren Salaisuus -musiikkiseikkailu on ladattavissa ääni- ja e-kirjana festivaalin verkkosivuilta Talvi-Vetehisten ajan.

Improtreffit kokoavat alueen improvisoivia muusikoita Mikkelin teatterin klubille 2.3. ja Savonlinnan Kulttuurikellarille 3.3.22. Mukaan voi tulla esiintymään tai yleisöksi.

Lumi- ja jäätapahtumia järjestetään useissa kunnissa koronatilanteen salliessa. Lisäksi Mikkelissä ja Savonlinnassa kokoonnutaan hiihtolomaperjantaina torille tanssimaan hiljaisiin diskoihin, yhteiseen tanssiin kuulokkeet korvilla.

Verkostomuotoisen tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Etelä-Savon kuntien kulttuuritoimijat ja Etelä-Savon maakuntaliitto. Vetehiset-festivaalikokonaisuus toimii samalla Etelä-Savon kokoisena kokeilualustana, jonka puitteissa kuntien kulttuuritoimijat voivat kokeilla ja kehittää uudenlaisia yhdessä tekemisen tapoja ja toimintamalleja.

Vetehiset on osa Etelä-Savon maakuntaliiton koordinoimaa AKKU - Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hanketta, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja AKKU- Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hankkeesta täältä.

Lisätietoja:

kulttuurikoordinaattori Taru Tähti
p. 040 665 7230, taru.tahti(a)esavo.fi

maakuntataiteilija Sirkka Kosonen
p. 040 652 3793, sirkka.kosonen(a)esavo.fi

maakuntataiteilija Mari Liimatainen
p. 040 652 2171, mari.liimatainen(a)esavo.fi