Suoraan sisältöön
Nina Rasola.

Julkaistu 22.04.2024

Etelä-Savo sydämellä: maakuntahallituksen jäsen Nina Rasola

Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Nina Rasola (kok.).

1. Millainen eteläsavolainen olet? Missä asut, mitä teet ja mitä arvostat kotiseudussasi?

Olen intohimoinen yrittäjä ympäristönhuolto- ja puhtausalalla. Lisäksi toimin useassa luottamustehtävässä valtakunnallisesti maakunnallisten tehtävien lisäksi.

Etelä-Savon maisemat ja Saimaa ovat aina olleet minulle tärkeitä. Olen liikkuvainen eteläsavolainen, joka on kotonaan niin Euroopan eläväisissä suurkaupungeissa kuin Helsingin kokouspöydissä.

Arvostan Etelä-Savossa erityisesti ihmisten vilpitöntä välittämistä toisistaan sekä Saimaan tarjoamia laadukkaita matkailukohteita ja upeita maisemia.

Mikkelissä on mukava asustella keskustan läheisyydessä, vehreässä ja rauhallisessa ympäristössä.  Saimaan läheisyys ja lyhyt matka mökille, Saimaan rannalle paratiisiin, on arjen luksusta. Mikkelissä kaikki on lähellä niin perhe ja ystävät kuin tori, satama ja harrastusmahdollisuudet. Myös Helsinki on riittävän nopeasti saavutettavissa.

2. Mihin asioihin maakunnassa erityisesti haluaisit vaikuttaa tehtäväsi kautta?

Yrittäjänä olen sitoutunut edistämään kestävää kehitystä ja ympäristövastuullisuutta kaikessa toiminnassa. Pyrin jatkuvasti löytämään ratkaisuja, jotka vähentävät ympäristövaikutuksiamme ja luovat paremman tulevaisuuden seuraaville sukupolville. Yrittäjäjärjestössä olen tehnyt töitä yritysten toimintaympäristön sekä yrittäjien aseman parantamiseksi, kannustaen yrittäjiä ja yrityksiä ottamaan vastuuta yhteiskunnasta laajemmin.

Maakuntahallituksen jäsenenä minulle on ensisijaisen tärkeää edistää Etelä-Savon alueellista kehitystä ja elinvoimaa. Sitoudun vahvasti ilmastonmuutoksen torjuntaan ja vihreän kasvun tukemiseen, ja haluan varmistaa, että maakuntamme tarjoaa houkuttelevan toimintaympäristön niin yrityksille kuin asukkaillekin.

Yhteistyö ja verkostoituminen ovat avainasemassa saavuttaessamme maakunnan strategiset tavoitteet. Uskon vahvasti monialaiseen yhteistyöhön eri toimijoiden välillä ja pyrin edistämään laajaa verkostoitumista paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Olen sitoutunut toimimaan Etelä-Savon parhaaksi ja rakentamaan yhdessä tulevaisuutta, jossa kestävä kehitys, alueellinen elinvoima ja yhteisöllisyys ovat keskiössä.

3. Terveisesi eteläsavolaisille – ja muualle Suomeen?

Terveiseni eteläsavolaisille ja koko Suomelle on yhteinen: yhdessä voimme rakentaa kestävämpää ja vauraampaa tulevaisuutta. Haasteisiin vastaaminen edellyttää yhteistyötä ja sitoutumista parempaan huomiseen.


Nina Rasola
Maakuntahallituksen jäsen
Etelä-Savon maakuntaliitto