Suoraan sisältöön

Julkaistu 22.09.2022

Etelä-Savo sydämellä: Maakuntahallituksen puheenjohtaja Arto Sepponen

Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Ensimmäisenä eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo puheenjohtaja Arto Sepponen (Keskusta).

1. Millainen eteläsavolainen olet? Missä asut, mitä teet ja mitä arvostat kotiseudussasi?
Toivoisin, että minua tuntevat kertoisivat, että olen henkilö, jolla on "Leppoinen ja ystävällinen elämänasenne, semmoinen 'kyllä kaekki järjestyy' ajattelutapa." Syntyperäinen pieksämäkeläinen, asun omakotitalossa ja työskentelen ammatillisena opettajana. Arvostan kotiseudustani erityisesti Vedenjakaja-reitistöä, jossa voin harrastaa läpi vuoden luontoretkeilyä sekä Pieksämäen ylpeyttä Kulttuurikeskus Poleenia, josta löydän sivistyksen, kirjallisuuden, musiikin ja taiteen eri muodoissaan.

2. Mihin asioihin maakunnassa erityisesti haluaisit vaikuttaa tehtäväsi kautta?
Koko maakunnan yhtenäisyyden vahvistaminen ja yhteisen suunnan kirkastaminen. Päämääränäni on, että maakunta on elinvoimainen ja pärjää tulevaisuudessa. Myös hyvinvointialueen valtuutettuna haluan sovittaa maakuntaliiton ja hyvinvointialueen edunvalvontatavoitteet saman suuntaiseksi Etelä-Savon parhaaksi. Tarvitsemme toisiamme.

3. Terveisesi eteläsavolaisille – ja muualle Suomeen?
Olkaamme aidosti ylpeitä maakuntamme parhaista puolista – ruuasta, metsästä ja vedestä – kaikista 12 kunnasta – ihmisiä unohtamatta. Esitelkää näitä myönteisesti ja ilolla muulle Suomelle sekä koko maailmalle, pyytäkää tuttuja ja vieraita käymään ja viettämään aikaa Etelä-Savossa. Kenties he muuttavat tänne pysyvästi.

Arto Sepponen

Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Etelä-Savon maakuntaliitto