Suoraan sisältöön

Julkaistu 08.12.2021

Etelä-Savon Europe Direct -tiedotuspisteen avajaisia vietettiin Mikkelissä

Europe Direct -tiedotuspisteen avajaisia vietettiin Mikkelissä 18.11.2021 Etelä-Savo eellä Eurooppaan -tapahtumapäivässä.

Tuorein Suomen kahdeksasta Europe Direct -tiedotuspisteestä avattiin virallisesti Mikkelissä 18.11. Samassa tilaisuudessa juhlistettiin eteläsavolaista ruokaa ja ruokatuottajia sekä palkittiin Etelä-Savon maakunnan parhaat toimijat ja yritykset.

Päivän teemana oli "Etelä-Savo eellä Eurooppaan" - tilaisuudessa etsittiin vastauksia siihen, miten Euroopan unionin avulla voimme ottaa askeleita Etelä-Savosta maailmalle, vahvistaa kilpailukykyämme, tarjontaamme ja osaamistamme alueellisesti, valtakunnallisesti ja globaalisti. Päivän aikana pureuduttiin myös siihen, miten EU näkyy ja kuuluu maakunnissa, ja mikä merkitys EU-tiedotuspisteillä on kansalaisten ja demokratian toteutumisen kannalta.

Ismo Ulvila lavalla.
Komission Suomen-edustuston kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila.

Euroopan komission Suomen-edustuston kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila korosti oikean tiedon saatavuuden merkitystä, myös EU-asioissa. Nykypäivänä disinformaatiota liikkuu valtavia määriä kaikissa kanavissa, ja on tärkeää että kansalaiset saavat ajantasaista ja luotettavaa tietoa Euroopan unionista. Tähän tähtäävät myös Europe Direct -tiedotuspisteet.

Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen kertoi EU-rahoituksen merkityksestä maakunnalle, ja miten Etelä-Savon maakuntaliitto haluaa tiedotuksella ja viestinnällä palvella maakunnan asukkaita. Europe Direct -tiedotuspiste sijaitsee maakuntaliiton virastolla, mutta yhteyttä kannattaa otta puhelimitse tai sähköpostitse ja sopia tapaamisesta etukäteen allekirjoittaneen kanssa.

Suomen ensimmäinen laatu- ja alkuperämerkki D.O. Saimaa oli esillä ruokatuottajien pisteillä ja ruoka-alan toimijoiden haastatteluissa. D.O. Saimaa-kehitystyö on lähtenyt liikkeelle EU-rahoituksella. Nyt merkin käyttöä hallinnoidaan Etelä-Savon maakuntaliitossa ja laaja joukko toimijoita kehittää brändiä jatkuvasti tunnetummaksi ja se on yhä useamman Saimaan alueen yrityksen käytössä.

Europe Direct vastaa EU-aiheisiin kysymyksiin, välittää tietoa ja järjestää tilaisuuksia paikallisesti.
Lisätietoa palvelusta tästä linkistä.

Olethan yhteydessä, jos EU-asiat kiinnostavat ja haluat lisätietoa!

Kommentit (0)

Jätä kommentti