Suoraan sisältöön

Julkaistu 17.10.2023

Etelä-Savon TYP-verkosto kokoontui kehittämistyön merkeissä Juvalla

Työllistymistä edistävää monialaista yhteispalvelua (TYP) ja uusia yhteistyön muotoja kehitettiin saman pöydän ääressä.

Aurinko antoi viimeisiä lämmönsäteitään Juvalla, Partalan Kuninkaankartanossa, kun Etelä-Savon TYP -työntekijäverkosto ja heidän esihenkilönsä sekä TYP-johtoryhmän jäsenet kokoontuivat yhteiseen kehittämispäivään 12.10.

Päivän teemana oli, kuinka edistämme työllistymistä edistävää monialaista yhteispalvelua (TYP) ja uusia yhteistyön muotoja mm. Etelä-Savon hyvinvointialueen kanssa, kun mennään kohti työvoima- ja elinkeinopalvelujen siirtoa valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. Tuolloin työvoimapalvelut tuotetaan jatkossa kuntien omana palveluna, osana kuntien elinvoima- ja elinkeinokehittämisen kokonaisuutta.

Uudistuksella tavoitellaan työllisyysalueelle sopivia palvelurakenteita, jotka edistävät työntekijöiden nopeaa työllistymistä ja lisäävät työvoimapalveluiden tuottavuutta, saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuuta. Tämä ei kuitenkaan poista sitä, että tarvitsemme jatkossakin monialaista yhteistyötä, jossa eri tavoin kouluttautuneet ammattilaiset tulevilta työllisyysalueilta / -alueelta, hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluista sekä Kansaneläkelaitoksesta yhteensovittavat palveluitaan monialaisia palveluita tarvitsevien asiakkaiden työllistymisen tueksi.

Päivän aikana pohdittiin, kuinka tuemme TYP-asiakkaita laadukkaammin tulevaisuudessa kohti työelämää ja millaisia palveluita tarvitaan, jos työelämä ei ole asiakkaalle oikea-aikainen suunta hänen nykyisessä elämäntilanteessaan. Päivässä tuotiin esille myös, syksyisen toivepuun kautta, mitä itse kukin tarvitsee, jotta voi tehdä oman työnsä mahdollisimman hyvin ja kuultiin toisiamme, miten voisimme tehdä työmme niin, että yhteistyötaho sekä johto voi tehdä oman työnsä onnistuneesti. Tämän taustalla on ajatus siitä, että TYP-asiakas saa hyvää ja laadukasta asiakaspalvelua ja yhteistyö eri organisaatioiden välillä olisi saumatonta. Haimme myös päivässä yhteistä tahtotilaa ja näkyä siitä mitä tulee tehdä nyt sekä kuka vastaa ja mistä, kun mennään kohti TE-uudistusta.

Päivän aikana vallitsi lämminhenkinen tunnelma, jossa yhteistyö eri organisaatioiden toimijoiden välillä oli innostunutta ja yhteinen ammatillinen tahtotila on tehdä parasta palvelua TYP-asiakkaille!

Kuva: Etelä-Savon TYP-verkosto kokoontui yhteiseen kehittämispäivään Juvalla 12.10.2023.


Kirjoittaja:

Sari-Anne Ratia
TYP-johtaja
Etelä-Savon maakuntaliitto