Suoraan sisältöön
Aluesuunnittelupäällikkö Jenni Oksanen iloitsee työssään haastavista tehtävistä ja monialaisesta yhteistyöverkostosta.

Julkaistu 11.08.2021

Tekijät esiin - Aluesuunnittelupäällikkö Jenni Oksanen

Aluesuunnittelupäällikkö Jenni Oksanen iloitsee työssään haastavista tehtävistä ja monialaisesta yhteistyöverkostosta.

Moikka, olen Jenni Oksanen. Aloitin viime joulukuussa maakuntaliitolla kaavoituspäällikkönä ja sittemmin organisaatiouudistuksen yhteydessä nimikkeeni muutettiin aluesuunnittelupäälliköksi. Työnkuva säilyi pääpiirteittäin samana ja edelleen vastuualueisiini kuuluu maakuntakaavan laadinta ja kaava-asioissa olen kuntien suuntaan yhteyshenkilö.

Minulla on aikaisemmin kaavoitusasioissa kokemusta ELY-keskukselta, konsultilta, Mikkelin kaupungilta ja Mäntyharjun kunnalta, joten melko laaja-alaisesti löytyy ymmärrystä kaavoituksesta eri näkökulmista katsottuna.

Maakuntaliitolla parasta on haastavat ja monipuoliset tehtävät sekä monialainen yhteistyöverkosto. Myös omaa luovuutta on lupa käyttää ja esimerkiksi erilaisten hankkeiden kehittäminen on suotavaa. Parhaillaan pyrin löytämään työkaluja, joita maakuntaliitto voisi tarjota kunnille monipaikkaisuutta tukien.  

Meillä on myös juuri alkanut ympäristöministeriön tukema hanke, jossa tutkitaan voisiko Etelä-Savoon osoittaa uusia tuulivoimatuotantoon soveltuvia alueita. Hankkeessa pyritään lisäämään tietoa tuulivoiman hyödyistä ja haitoista ja päivittämään 1.vaihemaakuntakaavan aikana laaditut selvitykset. Myös maakuntakaavan laadinta on tarkoitus aloittaa tulevana syksyllä ja tuulivoimahankkeen tulokset toimivat maakuntakaavan tausta-aineistona.

Faktat:

Kuka: Jenni Oksanen

Mitä tekee: Aluesuunnittelupäällikkö ja vastaa maakuntakaavan laadinnasta

Tausta: Kiinteistötalouden diplomi-insinööri

Parasta työssä: Monipuoliset ja haastavat työtehtävät sekä sparraava työyhteisö

Harrastukset: Jooga, lenkkeily, kuntosali ja nuorkauppakamaritoiminta

Ota yhteyttä: jenni.oksanen(a)esavo.fi