Suoraan sisältöön

Julkaistu 19.04.2022

Tekijät esiin - Henkilöstöasiantuntija Tiina Saarelainen

Tiina Saarelainen on maakuntaliiton henkilöstöasiantuntijana myös työhyvinvoinnin asiantuntija, joka kehittää uusia työkäytänteitä, kuuntelee henkilöstön tarpeita ja vastaa erilaisista HR-tehtävistä.

Hei, olen Tiina Saarelainen ja toimin maakuntaliitossa henkilöstöasiantuntijana. Työnkuvaani kuuluu HR-tehtäviä rekrytoinnista työsuhteen päättymiseen sekä palkkahallinnon yhteyshenkilön tehtävät. Toimin myös yhteistoimintaryhmän ja tarkastuslautakunnan sihteerinä.

Työnkuvani on siis hyvin monipuolinen ja päivät vaihtelevia, mistä pidän kovasti.

Osaamiseni ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi suoritin ylemmän korkeakoulututkinnon työni ohessa. Tämä antoi lisäkipinää henkilöstökäytäntöjen kehittämiseen, jota olemme tehneet osana viraston strategiatyötä.

Saimme juuri valmiiksi henkilöstön kanssa laaditut maakuntaliiton hybridityökäytänteet. Menemme kohti joustavampaa ja yksilöllisempää toimintatapaa, jossa elämän- ja työtilanteen mukaan jokainen voi säädellä etä- ja lähipäivien määrää. Työhyvinvoinnin kehittäminen onkin lähellä sydäntäni.

Työssäni on olennaista hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky nähdä asioita sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta. On myös tunnettava lainsäädäntöä ja työehtosopimuksia.

Faktat

Kuka: Tiina Saarelainen

Mitä tekee: henkilöstöasiantuntija

Tausta: Liiketalouden tradenomi (YAMK), työkokemusta on kertynyt HR- ja asiakaspalvelutehtävistä erikokoisissa organisaatioissa

Parasta työssä: mukavat työkaverit ja monipuoliset työtehtävät

Harrastukset: kesämökin kunnostaminen, luonnossa liikkuminen ja leipominen

Ota yhteyttä: 044 770 0490, tiina.saarelainen(a)esavo.fi.