Suoraan sisältöön

Julkaistu 09.09.2021

Tekijät esiin - Osallisuuskoordinaattori Terhi Venäläinen

Terhi Venäläinen haluaa osallisuuskoordinaattorina kannustaa nuoria vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin.

Olen Terhi Venäläinen ja toimin osallisuuskoordinaattorina Etelä-Savon maakuntaliitossa.

Osallisuuskoordinaattorin työ on määräaikaista kehittämistyötä hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tärkeimpänä tehtävänä näen nuorten kannustamisen vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin ja siltojen rakentamisen nuorten ja päättäjien välille. Hankkeessa on monia toimintoja, joissa kaikissa taustalla on ajatus siitä, että jokainen nuori on asiantuntija. Jokaisen tulisi päästä vaikuttamaan omaan elämään ja yhteisiin asioihin omien voimavarojen mukaan.

Osallisuuskoordinaattorina tuen Etelä-Savon maakunnallisen nuorisovaltuuston toimintaa, olen mukana ohjaamassa ja kehittämässä nuorten vaikuttajien ryhmätoimintaa ja koordinoin mm. Nuorten vaikuttamisen käsikirjan rakentumista. Tämän lisäksi kuulun moniin maakunnan sisäisiin ja valtakunnallisiin verkostoihin, jossa edistämme yhdessä nuorten osallisuutta. Hankkeen toiminnoista tuomme nuorten näkemyksiä maakuntaliiton prosesseihin.

Tänä syksynä erityisen innoissani olen Nuorten vaikuttamisen käsikirjasta, johon kootaan nuorten vaikuttamismahdollisuuksia pienistä teoista aina laajempiin kokonaisuuksiin. Siitä tulee mainio paketti nuorille ja nuorten kanssa työskenteleville.

Faktat:

Kuka: Terhi Venäläinen, osallisuuskoordinaattori

Mitä tekee: Toimii osallisuuskoordinaattorina kehittämishankkeessa ja tukee mm. maakunnallisen nuorisovaltuuston toimintaa ja kehittää matalankynnyksen vaikuttamismahdollisuuksia ja toimintoja nuorille yhdessä verkostojen kanssa.  

Tausta: Sosionomi amk. Tradenomi amk. Verkostojohtamisen YAMK-opinnot valmiit näillä näkymin 2022. 

Parasta työssä: Ihmisten kohtaaminen ja uuden kehittäminen

Harrastukset: Ratsastus, lukeminen ja uutena harrastuksena jalkapallo