Suoraan sisältöön

Julkaistu 15.11.2021

Tekijät esiin - Vs. elinkeinopäällikkö Riikka Tanskanen

Riikka Tanskanen toimii maakuntaliitossa monipuolisesti elinkeinoelämän toimintaympäristön, älykkään erikoistumisen, innovaatioiden ja kansainvälisyyden parissa.

Olen Riikka Tanskanen, ja toimin Etelä-Savon maakuntaliitossa vs. elinkeinopäällikkönä. Olen toiminut nykyisessä tehtävässäni vasta syyskuun 2021 alusta, mutta olen työskennellyt tehtäväkenttääni kuuluvan Etelä-Savon älykkään erikoistumisen ja innovaatioiden kanssa jo yli kahden vuoden ajan. Tämän lisäksi tehtäväkenttääni kuuluvat rahoitustehtävät kansallisessa rahoituksessa, Euroopan aluekehitysrahoituksessa sekä Kaakkois-Suomi-Venäjä-raja-alueyhteistyöohjelmassa. Kansainvälisyys näkyy vahvasti työtehtävissäni, sillä Itä- ja Pohjois-Suomen elinkeinot murroksessa sekä harvaan asuttujen alueiden -yhteistyö linkittyvät vahvasti muuhun Eurooppaan. Osa maakunnan sidosryhmistä ja yrityksistä työskentelee globaalisti, ja heille annetaan toimintaan alueellista tukea.

Palkitsevinta työssäni on oman työn konkreettisten tulosten näkeminen. Lisäksi työssäni on etuoikeus olla mukana näkemässä, mitä eri rahoitusinstrumenteilla saadaan aikaan.

Faktat:

Kuka: Vs. elinkeinopäällikkö Riikka Tanskanen

Mitä tekee: Toimii maakuntaliitolla elinkeinoelämän toimintaympäristön, älykkään erikoistumisen, innovaatioiden ja kansainvälisyyden (Venäjä, NSPA) edistämisen ja hankkeiden valmistelutehtävissä

Tausta: Koulutukseltani olen insinööri (amk) sekä diplomi-insinööri. Olen koulutuspohjalta erikoistunut ympäristötekniikkaan.

Harrastukset: Koiran kanssa ulkoilu, uinti ja lukeminen

Ota yhteyttä: riikka.tanskanen@esavo.fi tai 040 549 1681