Suoraan sisältöön

Julkaistu 17.03.2022

Tekijät esiin - Tietojärjestelmäpäällikkö Tuomo Laakso

Tuomo vastaa maakuntaliiton tietohallinnosta, IT-toiminnoista ja palveluiden toiminnasta. Tuomo myös avustaa hankinnoissa ja asiahallinnon toteutuksessa ja on henkilöstön päivittäinen tuki ja turva IT-asioissa.

Hei, olen Tuomo Laakso, ja toimin maakuntaliiton tietojärjestelmäpäällikkönä. Työssäni pidän huolen, että maakuntaliiton väellä on toimiva IT-ympäristö, työtä tukevat tietotyön välineet ja mahdollisuudet tehdä työtään joustavasti.

Tietohallinnossa ja IT-työn vetäjänä tärkeintä on mahdollistaa meidän väen tekeminen ja pitää huoli turvallisesta ympäristöstä. Siinäpä sitä haastetta ja projektia riittääkin, sillä työ on jatkuvaa kehitystä ja opiskelua. Helpot vaivat ja viat on jo aikaa sitten hiottu pois ja nykyään ongelmatkin on monimutkaisempia kuin ennen. Toisaalta se on myös työn parhaita puolia, sillä aina saa olla pää terävänä tekemässä, ettei tule sekundaa.

Tänä vuonna olisi tarkoitus kehittää maakuntaliiton tiedonhallintaa kohti parempaa joustavuutta ja moderneja työtapoja. Siinäkin riittää sarkaa, sillä maakuntauudistus-prosessi jätti pahan loven omaan kehitykseen, jota on otettu kiinni ja nyt on tiedonhallinnan vuoro.

IT-alan kehitys omista järjestelmistä pilvipalveluihin ja palvelumallisiin järjestelmiin on iso muutos. Sen hallinnoinnissa riittää työtä ja se on myös mukavaa. Nautin myös jatkuvasta optimoinnista, jossa pyrin saamaan samalla rahalla enemmän tai vähän vähemmällä samat palvelut. Laadusta ei silti tingitä, parasta sen olla pitää!

Faktat

Kuka: Tuomo Laakso

Mitä tekee: tietojärjestelmäpäällikkö

Tausta: IT-tradenomi

Parasta työssä: Liiton väki, oma ympäristö ja kehityksen vastuu

Harrastukset: Harrastan ja kilpailen jousiammunnassa ja jos terveys alkaa parantua, niin tavoite on maastojousiammunnan MM-kisat Virossa  elokuussa 2022.

Ota yhteyttä: 044 284 1042, tuomo.laakso(a)esavo.fi