European Region of Gastronomy -titteli siirtyi Saimaalle – ”Ruokamme maustetaan revontulilla ja kesäyön auringolla”
24.11.2023
Gastronomian juhlavuotta vietetään Saimaalla vuoden 2024 ajan.
Tärkeinä tekijöinä siinä ovat alueen monimuotoinen järviluonto kansallispuistoineen ja Saimaa Geopark -kohteineen, runsas kulttuuritarjonta ja ainutlaatuiset käyntikohteet sekä ruoka.
Matkailuelinkeinoa kasvatetaan kestävästi panostamalla laatuun määrän sijaan. Monipaikkaiseen asumiseen luodaan lisää mahdollisuuksia. Digitaalisuutta hyödynnetään esimerkiksi palveluiden sujuvoittamiseen.
Matkailuelinkeinoa halutaan edistää alan toimijoiden verkostomaisena yhteistyönä, asiakaslähtöisesti ja luonnon ehdoilla.
Etelä-Savon matkailualan yrittäjät ja toimijat luovat Etelä-Savosta kestävän matkailun maakuntaa.
Lue lisää matkailun ja vapaaajan asumisen verkostosta sekä muista Etelä-Savon klustereista.
24.11.2023
Gastronomian juhlavuotta vietetään Saimaalla vuoden 2024 ajan.
21.11.2023
Etelä-Savon maakunnan yhteistyöryhmä MYR puolsi kokouksessaan 21.11. rahoitusta maakunnan matkailutoimialan ja -liiketoiminnan vahvistamiseen ja tunnettuuden kasvattamiseksi.
“Jääkauden tyttäreksikin kutsuttu Saimaa oli Suomen ensimmäinen matkailualue jo 1800-luvun lopulla ja sen tarina kiehtoo edelleen. Haluamme matkailumme kasvavan kestävällä tavalla – luontoamme ja kulttuuriamme kunnioittaen.”
Maisa Häkkinen
matkailujohtaja
Visit Mikkeli