Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntaliittojen ylimaakunnallinen EAKR-haku avautuu huhtikuussa
27.03.2024
Hankehaun teemana on Itä- ja Pohjois-Suomen älykkään erikoistumisen strategiassa tavoiteltavat puhtaat ratkaisut, jotka tukevat kiertotaloutta.
Siitä hyviä esimerkkejä ovat mm. järvikalat, kattava luomuosaaminen ja D.O. Saimaa -alkuperämerkin saaneet pientuottajien ruokatuotteet.
Seudun vahva ja perinteikäs ruokakulttuuri on kilpailuetumme myös kansainvälisesti. Ruoantuotantomme on kestävää, eettistä ja korkeatasoista.
Yhdistämme tehokkaasti digitaalisuutta uusien ruokatuotteiden innovointiin ja kaupallisiin sovellutuksiin esimerkiksi elintarviketurvallisuuden parantamisessa.
Etelä-Savon ruokaklusteri tuo yhteen alan tuottajat ja osaajat kehittämään uusia ruoka-alan innovaatioita.
Lue lisää ruokaklusterista sekä muista Etelä-Savon klustereista.
27.03.2024
Hankehaun teemana on Itä- ja Pohjois-Suomen älykkään erikoistumisen strategiassa tavoiteltavat puhtaat ratkaisut, jotka tukevat kiertotaloutta.
20.12.2023
Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnat ovat julkaisseet yhteisen älykkään erikoistumisen strategian. Strategian tarkoituksena on tuoda esiin alueen yhteistyömahdollisuuksia, vahvaa osaamista ja kehittämistyötä maailmanlaajuisten ja eurooppalaisten haasteiden ratkaisemisessa.
05.12.2023
Saimaan gastronomian juhlavuotta vietetään vuoden 2024 ajan Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa. Luvassa on hienoja kulttuuria ja ruokaa yhdistäviä elämyksiä ja tapahtumia, jotka kutsuvat kokemaan Saimaata kaikin aistein.
“Monipuolinen alkutuotanto, korkeatasoiset ruokatuotteet ja ruokailukokemukset luovat pohjan menestyvälle ruokasektorille. Etelä-Savon ruokaklusteri tukee toimijoiden verkostoitumista, kansainvälistymistä ja uusien innovaatioiden syntymistä.”
Teija Rautiainen
klusterijohtaja
Etelä-Savon ruokaklusteri