Suoraan sisältöön

Eettisillä eväillä elinvoimaa

“Monipuolinen alkutuotanto, korkeatasoiset ruokatuotteet ja ruokailukokemukset luovat pohjan menestyvälle ruokasektorille. Etelä-Savon ruokaklusteri tukee toimijoiden verkostoitumista, kansainvälistymistä ja uusien innovaatioiden syntymistä.”

Teija Rautiainen
klusterijohtaja
Etelä-Savon ruokaklusteri

Etelä-Savossa on maailman parhaat ja puhtaimmat raaka-aineet

Siitä hyviä esimerkkejä ovat mm. järvikalat, kattava luomuosaaminen ja D.O. Saimaa -alkuperämerkin saaneet pientuottajien ruokatuotteet.

Seudun vahva ja perinteikäs ruokakulttuuri on kilpailuetumme myös kansainvälisesti. Ruoantuotantomme on kestävää, eettistä ja korkeatasoista.

Yhdistämme tehokkaasti digitaalisuutta uusien ruokatuotteiden innovointiin ja kaupallisiin sovellutuksiin esimerkiksi elintarviketurvallisuuden parantamisessa.

Ruoka-alan vahvuudet

  • Kestävä ja vastuullinen ruoantuotanto
  • Puhtaus, luomu (vihannekset, järvikalat)
  • Digitaalisuus esim. elintarviketurvallisuuden kehittämisessä (big datan hyödyntäminen)
  • Korkeatasoisuus & kaupallistaminen myös kansainvälisesti

Ruoka-alan tavoitteet

  • Puhtaan, turvallisen ja vastuullisen ruoantuotannon edistäminen
  • Vähähiilisyyden edistäminen
  • Korkean tason elintarvikkeiden ja palveluiden kaupallistaminen
  • Kansainvälisyys

Etelä-Savon ruokatuotanto on kestävää ja eettistä

Etelä-Savon ruokaklusteri kehittää kestävää ruoka-alaa

Etelä-Savon ruokaklusteri tuo yhteen alan tuottajat ja osaajat kehittämään uusia ruoka-alan innovaatioita.

Lue lisää ruokaklusterista sekä muista Etelä-Savon klustereista.  

Ajankohtaista ruoka-alalla Etelä-Savossa