Julkaistu 07.10.2024
Parasta järjestötoiminnassa on ihmisten kokemuspinnalla oleminen, kehittäminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen arvopohjaisesti.
Mieli Etelä-Savon mielenterveys ylläpitää Mikkelin kriisikeskusta, joka on osa valtakunnallista kriisikeskusverkostoa. Kriisikeskus tarjoaa keskusteluapua ja tukea ihmisiä kohdanneissa elämän kriiseissä ja traumaattisissa kriiseissä. Helena Pohjanvirta edustaa YhES järjestöneuvottelukunnassa mielenterveys- ja päihdejärjestöjä.
1. Kuka olet ja mitä järjestöä/tahoa edustat? Olen Helena Pohjanvirta Mieli Etelä-Savon mielenterveys ry:stä ja edustan neuvottelukunnassa mielenterveys- ja päihdejärjestöjä.
2. Millaista toimintaa järjestösi/tahosi toteuttaa Etelä-Savossa? Mieli Etelä-Savon mielenterveys ylläpitää Mikkelin kriisikeskusta, joka on osa valtakunnallista kriisikeskusverkostoa. Kriisikeskus tarjoaa keskusteluapua ja tukea ihmisiä kohdanneissa elämän kriiseissä ja traumaattisissa kriiseissä. Apua ja tukea tarjotaan kasvokkain vastaanotolla, verkkovälitteisesti ja puhelimessa. Toimimme myös osana Mieli ry:n valtakunnallisia tukimuotoja Kriisipuhelimessa, Kriisichatissa, Sekasin chatissä ja Mieli Tukisuhde -alustalla. Koulutamme ja ohjaamme vapaaehtoisia kriisiauttajia, jotka pääsääntöisesti toimivat valtakunnallisissa tukimuodoissa. Tarjoamme ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä erilaisista menetyksistä selviämisen tueksi.
3. Mitkä ovat mielestäsi YhES järjestöneuvottelukunnan tärkeimmät tehtävät ja tavoitteet? Tehdä tunnetuksi järjestölähtöistä toimintaa ja kehittää sen toimintaedellytyksiä osana yhteiskunnan kokonaisuutta.
4. Mikä on parasta järjestötoiminnassa? Ihmisten kokemuspinnalla oleminen, kehittäminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen arvopohjaisesti.